Резолюція по Навальному: Європарламент закликає ЄС до санкцій і зупинки Північного потоку-2

08:40 22.01.2021

Європейський парламент на засіданні 21 січня ухвалив резолюцію щодо арешту Олексія Навального, в якій виступив із закликом до розширення санкцій проти Росії, а також до зупинки будівництва газопроводу Північний потік-2.

В опублікованій на сайті Європарламенту резолюції йдеться, що причетні до арешту Навального люди з найближчого оточення президента РФ Володимира Путіна повинні бути покарані санкціями, а російський капітал сумнівного походження не повинен вітатися в ЄС, пише ZN,UA.

Крім того, в документі міститься заклик до негайного припинення будівництва газопроводу Північний потік-2. Росію ж закликають звільнити Навального.

Європарламент підкреслює важливість перегляду відносин з Росією і співпраці в такому проєкті, як Північний потік-2. Євродепутати виступають за негайне припинення будівництва газопроводу.

Нагадаємо, що глава уряду ФРН Ангела Меркель засудила затримання Олексія Навального в РФ, а також закликала Москву роз'яснити обставини отруєння опозиціонера.

Навального затримали під час проходження паспортного контролю на тій підставі, що він 29 грудня був оголошений в розшук як порушник умов випробувального терміну. На наступний день його заарештували на 30 днів, засідання суду організували прямо в поліцейській дільниці. Дії Кремля засудили в Євросоюзі. Крім того, Литва, Латвія і Естонія закликали ЄС посилити санкції проти Росії.

Ще на цю тему