Фрегати Росії почали отримувати російські силові установки

19:41 21.01.2021

Російський фрегат «Адмирал Головко» отримав газотурбінні агрегати та редуктори російського виробництва замість українських.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на інформаційне агенство Sudostroenie.

На ПАТ «Судостроительный завод «Северная верфь» в Санкт-Петербурзі було завершено завантаження перших газотурбінних двигунів і редукторів російського виробництва в трюм кормового машинного відділення фрегата проєкту 22350 (номер 923).

Повідомляється, що для проведення технологічно складної операції працівники стапельного цеху «Северная верфь» демонтували три палуби з перегородками.

У отвір спочатку були завантажені турбіни, потім редуктори.

Для завантаження останніх використовувався плавкран з більшої вантажності.

 

Після завантаження буде проведена розрахована на кілька місяців робота по центрівці та монтажу газотурбінної установки.

«Адмирал Головко» є третім фрегатом проєкту 22350 і першим кораблем даного проєкту з повністю російським дизель-газотурбінною енергоустановкою.

На двох перших фрегатах проєкту 22350 – «Адмирал Головко» (зданий у 2018 році) і «Адмирал флота Касатонов» (зданий у 2020 році) – в якості форсажних двигунів застосовані газотурбінні установки українського підприємства «Зоря» — «Машпроект».

«Адмирал Головко» проєкту 22350 (номер 923). 2020 рік. Фото: ЗМІ РФ

Починаючи з третього корпусу, на фрегати проєкту 22350 передбачено застосування газотурбінних двигунів М90ФР виробництва «ОДК – Сатурн».

Як маршових на кораблі встановлюються дизельні двигуни 10Д49 Коломенського заводу. Редуктори РО55 поставляє завод «Звезда».

Нещодавно стало відомо, що Індія закупила газотурбінні двигуни в Україні та передала їх Росії для установки на фрегати типу «Адмирал Григорович».

Очікується, що перший з них буде переданий замовнику до кінця 2022 року. Другий планується поставити на пів року пізніше, у 2023 році.

У липні 2020 року окупаційні сили Росії в окупованому Криму заклали два універсальних десантних кораблі й в самій Росії заклали два фрегати та два атомні підводні човни.

Ще на цю тему