Судно-трубоукладник «Північного потоку-2» взяло курс на німецький порт

18:41 21.01.2021

Судно-трубоукладник «Академік Черський», яке називалося можливим добудовників газопроводу «Північний потік-2», взяло курс на німецький порт Вісмар.

Про це йдеться на порталі відстеження суден MarineTraffic, пише УНН.

Орієнтовно судно прибуде в порт Вісмар 23 січня в 10:00 за місцевим часом (11:00 за київським часом). З 12 січня «Академік Черський» знаходився в водах Калінінградської області, біля берегів Курської коси.

Раніше на якірній стоянці порту Вісмар в перерві між роботами з укладання «Північного потоку-2» стояла трубоукладальна баржа «Фортуна». Вона повинна була вести будівництво на території країни ділянки газопроводу в період з 15 січня, але так і не дійшла до місця продовження робіт з прокладання труб, зупинившись на якірній стоянці іншого німецького порту — Росток.

На цьому тижні влада США розширили санкції відносно РФ, зокрема рестрикції вводяться проти судна «Фортуна», яке задіяне в будівництві газопроводу «Північний потік-2», і його власника — компанії «КВТ-Рус». Оператор проекту «Північний потік-2» — Nord Stream 2 AG — не став коментувати потенційний вплив санкцій США на баржу-трубоукладника «Фортуна».

Раніше датське морське управління повідомило, що поряд з трубоукладальною баржею «Фортуна» вести прокладання газопроводу у винятковій економічній зоні Данії з 15 січня буде судно постачання «Балтійський дослідник» і судно «Мурман».

«Мурман» в даний час знаходиться в акваторії німецького порту Мукран, де зберігаються труби для «Північного потоку-2».

«Балтійський дослідник» — в Балтійському морі, але за останні декілька днів значно відійшов від точки передбачуваного продовження укладання труби.

В даний час статус «Балтійського дослідника» — режим обмеженої маневреності.

Ще на цю тему