Окупанти заявили, що «завершують» будівництво водозабору для «потреб Севастополя»

16:21 21.01.2021

У Міноборони Росії стверджують, що «будівництво водозабору на річці Бельбек для забезпечення окупованого Севастополя прісною водою буде завершено до кінця лютого 2021 року».

Заступник голови російського окупаційного відомства Тимур Іванов, який прибув на півострів, заявив, що «водозабір готовий на 80%». Про це повідомляє QHA з посиланням на російське агентство «Інтерфакс», 

Повний комплекс робіт буде завершено до 1 березня 2021 року, введення об'єкта в експлуатацію дозволить подавати 50 тисяч кубометрів прісної води на добу для постачання Севастополя, — заявив Іванов.

За його словами, «роботи ведуться у цілодобовому режимі у три зміни».

«На ділянці задіяно 450 осіб і 160 одиниць техніки. Оцінюємо будівельну ступінь готовності об'єкта на майже 80%. Роботи ведуться суворо за графіком», — додав окупант.

Нагадаємо, 10 серпня в окупованому Криму Міноборони РФ запустило водовід, який побудували російські військові для перекачування запасів води з Тайганського водосховища Білогірського району на потреби водопостачання Сімферополя. Наприкінці грудня 2020 року окупанти цей водовід припинили експлуатувати і частково розібрали.

Ще на цю тему