У Росії затримали активістів за одиночні пікети на підтримку кримських татар

12:01 19.01.2021

У Санкт-Петербурзі 18 січня поліція затримала учасників руху «Стратегія - 18», які проводили одиночні пікети на підтримку засуджених і заарештованих кримських татар.

Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, інформує УНН.

«У Санкт-Петербурзі затримано учасників руху «Стратегія - 18», які проводили щомісячну акцію (одиночні пікети) на підтримку кримськотатарського народу», – повідомив Чубаров.

За його словами, серед затриманих: Ілля Ткаченко, Ольга Смирнова, Володимир Шипіцин, Асан Мумджі, Дмитро Негодін, Ільяс Ешреф, Олексій Лейн.

Всі затримані, крім Асана Мумджі, доставлені у 87-й відділок поліції у Кузьмолово.

«Асана Мумджі привезли у 16 відділок поліції міста Санкт-Петербург. Не виключено, що на нього там чекають протоколи за попередні акції протесту, в тому числі проведені 18 травня 2020 року», – додав Чубаров.

На сторінці "Мирний опір. Санкт-Петербург" у Facebook опубліковані фото, як учасників одиночних пікетів затримує поліція.

Щомісяця 18 числа активісти виходять на вулиці з пікетами, їхня мета - розповісти про ситуацію у окупованому Криму, інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини.

Нагадаємо, що Асан Мумджі став відомим більше двох років тому. Тоді Петроградський районний суд заарештував на дев'ять діб активіста, за «організацію публічного заходу» з українським прапором біля будівлі суду 2 червня 2018 року.

Ще на цю тему