Прокладання «Північного потоку-2» відтермінували

17:30 15.01.2021

Компанія-оператор російського проекту газопроводу Nord Stream 2 AG вирішила відкласти початок робіт по завершенню будівництва трубопроводу «Північний потік - 2».

Про це з посиланням на представника оператора проекту повідомило видання Handelsblatt, передає УНН.

«Завершення будівництва газопроводу «Північний потік - 2» у Балтійському морі відкладається на довше. Всупереч очікуванням, в цю п'ятницю (15 січня - ред.) компанія-оператор не відновить роботи з завершення будівництва трубопроводу», - пише видання.

«У нас є дозвіл Датського енергетичного агентства на початок робіт в п'ятницю. Але це не означає, що ми знову почнемо прокладку труб в п'ятницю», - сказав представник Nord Stream 2 AG.

Замість цього вони «спочатку перевірять технічне оснащення».

Скільки часу це займе, сказати точно не змогли. «Однак це повинно зайняти як мінімум кілька днів. Тому ми не можемо назвати точну дату відновлення укладання», - додав представник оператора.

«Ймовірно, ми не зможемо більш точно оцінити, коли ми почнемо прокладку труб до кінця січня або початку лютого», - сказав він.

Раніше у Данії планували поновити прокладання «Північного потоку-2» з 15 січня.

Передбачається, що «Північний потік-2» з’єднає Німеччину і Росію по дну Балтійського моря в обхід країн Балтії, Польщі, України. Будівництво газопроводу зупинено в кінці 2019 року через схвалення конгресом США санкцій проти власників суден-трубоукладачів для проекту.

Ще на цю тему