Через декілька місяців буде закладено корвет, – Неїжпапа

12:00 15.01.2021

Через декілька місяців буде закладено корвет для потреб Військово-Морських Сил ЗС України.

Про це на урочистостях з нагоди початку нового навчального року у національному флоті сказав Командувач ВМС ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа, повідомляє Український мілітарний портал.

«В 22-у ми отримаємо першу партію катерів Mark VI. Через декілька місяців буде закладено корвет|ред. – для ВМС|. І для цього всього треба підготовлений особовий склад», – сказав на урочистостях Олексій Неїжпапа

Контрадмірал не уточнив, де саме відбуватимуться ні підприємство, ні країну.

У грудні 2020 року Україна уклала прямі угоди з турецькими компаніями про передачу технологій та виробництво корветів і ударних БПЛА.

Згодом суднобудівний завод «Океан» було обрано Державним оборонним концерном Туреччини для реалізації корветної програми України.

Між українським заводом та турецьким концерном було укладено меморандум про спільну діяльність з реалізації проекту будівництва серії кораблів класу корвет для Військово-Морських Сил України.

Меморандум передбачає укладення окремих контрактів між сторонами в чітко обумовлені строки та конкретні кроки співпраці в рамках корветної програми.

Цьому передувало підписання у жовтні документу зі спільного будівництва військової техніки між Україною та Туреччиною.

У документі окреслюються наміри сторін започаткувати й імплементувати спільні проєкти з будівництва бойових кораблів, БПЛА та всіх видів турбінних двигунів.

Також восени турецька делегації відвідала ДП «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект» та уклала меморандум про партнерство.

Ще на цю тему