Україна розслідує незаконне затримання 120 кримських татар на Керченському мосту

18:15 12.01.2021

За фактом незаконного позбавлення волі 120 громадян України на території тимчасово окупованого Росією Криму розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє Прокуратура АР Крим та міста Севастополя в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим та м. Севастополя розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі громадян України на території тимчасово окупованого півострова (ч.2 ст.146 КК України)», – йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури АРК та м. Севастополя, встановлено, що увечері, 11 січня, під виглядом перевірок документів та автомобілів, 120 представників кримськотатарського народу фактично були незаконно затримані окупаційними «правоохоронцями» з метою недопущення їх присутності в судовому засіданні у «справі Хізб ут-Тахрір», що відбулося сьогодні зранку в Ростові-на-Дону.

Досудове розслідування здійснюватиметься ГУНП в АР Крим та м. Севастополя.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Як повідомлялося, 11 січня в Ростові-на-Дону відбулося завершальне засідання суду над громадянами України Енвером і Різою Омеровими, а також Айдером Джаппаровим.

Російські судді оголосили вирок кримським татарам 18, 13 і 16 років позбавлення волі відповідно.

В цей день близько 120 кримськотатарських активістів, які їхали з Криму до Ростова-на-Дону на оголошення вироку співвітчизникам, майже всю ніч утримували на Керченському мосту співробітники російської ДПС.

Ще на цю тему