Зеленський і Санду домовились про створення Президентської ради для вирішення спільних задач України і Молдови

17:15 12.01.2021

Президенти України й Молдови Володимир Зеленський та Майя Санду під час дипломатичної зустрічі в Києві, 12 січня, домовилися про створення Президентської ради для вирішення спільних задач України і Молдови.

Про це Володимир Зеленський повідомив журналістам під час церемонії підписання україсько-молдовських документів, пише ZN.UA.

«Торкнулися комплексу питань українсько-молдовських відносин Це, зокрема, спільний намір відновити діалог на найвищому рівні та зробити його динамічним та – найголовніше – зробити його результативним. Для цього ми домовилися створити президентську раду, в рамках якої ми будемо форматувати стратегію та координувати наші дії для вирішення завдань двостороннього порядку денного», - сказав він.

Зазначається, що президенти України та Молдови погодили, що спільними пріоритетами для співпраці держав будуть енергетика, інфраструктура, транспорт та транзит.

Під час свого візиту в Київ Санду має зустрітися не лише з Володимиром Зеленським, а й очільником українського уряду Денисом Шмигалем та головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.

10 грудня глава конституційного суду Молдови Домніка Маноле оголосила Маю Санду новою президенткою Молдови після того, як КС затвердив у четвер результати президентських виборів.

Конституційний суд звернувся до парламенту Молдови, вказавши на необхідність виконання рекомендацій КСМ, зроблених під час затвердження результатів виборів президента в грудні 2016 року. Ці рекомендації стосуються внесення поправок в законодавство з метою забезпечення коректних виборів, незалежності ЗМІ у виборчій кампанії, прозорості фінансування кампанії, невтручання церкви у вибори та ряду інших обставин.

Ще на цю тему