Elbit Systems створить нову льотну академію у Греції

19:00 06.01.2021

Ізраїльська компанія Elbit Systems створить нову льотну академію у Греції для підготовки місцевих військових льотчиків.

Як пише Український міліарний портал, про це повідомляє The Drive.

Elbit Systems виграв контракт на підготовку Повітряних сил Греції за результатами міжнародного тендеру, на якому компанія конкурувала з канадською компанією CAE.

У Греції буде створено нову льотну академію, оснащену реактивними навчально-тренувальними літаками M-346.

Поки що не відомо чи буде Греція купувати навчально-тренувальні літаки M-346 безпосередньо у італійського авіабудівника Leonardo, чи їх надаватиме ізраїльська компанія.

Угода також включає модернізацію наявних у грецьких повітряних силах турбогвинтових навчально-тренувальних літаків T-6 Texan II, а також інше обладнання та послуги, призначені для повного оновлення можливостей польотної підготовки країни.

Вартість всього пакету складе приблизно 1,68 мільярда доларів, це найбільша оборонна угода між Ізраїлем та Грецією.

План схвалений урядом в Афінах, але ще повинен бути офіційно підписаний грецьким та ізраїльським міністерствами оборони.

Ця угода показує чудові відносини, що розвиваються які ми маємо з Грецією. Це довгострокове партнерство, яке буде служити інтересам обох країн , – сказав міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц.

Окрім самої льотної академії та десяти літаків М-346, вироблених італійською компанією Leonardo, модернізацію існуючих турбогвинтових тренажерів Т-6 Повітряних сил Греції, угода також включає надання тренажерів, інструкторська допомога та матеріально-технічна підтримка упродовж 20 років.

Навчальний тренувальний літак Raytheon T-6A Texan II Повітряних сил Греції

Посилення Повітряних сил Греції відбувається на фоні загострення відносин з Туреччиною, за цей час стало відомо про намір придбати французькі багатоцільові винищувачі Rafale та винищувачів п’ятого покоління F-35A Lightning II.

Придбання винищувачів Rafale обійдеться бюджету у 2,3 млрд євро, а угода включатиме шість нових та 12 вживаних літаків.