В Азербайджані створюють фонд відродження Карабаху

20:00 04.01.2021

Президент Азербайджану Ільхам Алієв підписав розпорядження про створення в республіці фонду відродження Карабаху.

Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення адміністрації президента республіки.

«Фонд буде здійснювати фінансову підтримку заходів щодо відновлення звільнених територій, забезпечувати державно-приватне партнерство в цьому напрямку», — йдеться в розпорядженні.

Згідно з документом, кошти фонду будуть формуватися з добровільних пожертвувань, грантів та інших джерел. Керувати структурою буде правління, що складається з трьох осіб, а також наглядова рада.

До складу ради відповідно до іншим розпорядженням Алієва увійшли міністр економіки Мікаіл Джаббаров, міністр екології та природних ресурсів Мухтар Бабаєв, ряд депутатів парламенту і громадських діячів.

Нагадаємо, 9 листопада президент Росії Володимир Путін, лідер Азербайджану Ільхам Алієв і прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян підписали спільну заяву про повне припинення військових дій в Нагірному Карабасі. Згідно з домовленостями, азербайджанська і вірменська сторони зупиняються на зайнятих позиціях, потім ряд районів переходять під контроль Баку, а вздовж лінії зіткнення і Лачинського коридору, що з’єднує Карабах з Вірменією, розміщуються російські миротворці.

Ще на цю тему