Президентка Молдови відвідає Україну 12 січня - ОП України

10:20 04.01.2021

Президент Молдови Мая Санду відвідає Україну 12 січня 2021 року.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України, дипломатичний радник Президента Ігор Жовква у статті для «Дзеркала тижня», пише Укрінформ.

«Новий рік почнемо з перезавантаження двосторонніх відносин із Молдовою — 12 січня відбудеться офіційний візит до України новообраної президентки Маї Санду, який стане для неї першим із часу обрання», - зауважив він.

Жовква також повідомив, що держави Північної Європи та країни Балтії — надійні союзники України, з якими планують підтримувати динаміку активних контактів і взаємодії.

«Розраховуємо на плідну співпрацю зі Швецією як Діючим головою ОБСЄ у 2021 році, з Норвегією — як непостійним членом Ради Безпеки ООН у 2021–2022 роках. Зберігатимемо динаміку інтенсивних контактів із Литвою — у 2021 році плануємо проведення Ради президентів України та Литовської Республіки», - додав Жовква.

Він також розповів, що важливим стратегічним партнером України залишається Польща і дипломати продовжують тримати курс, спрямований на розвиток міцних економічних, безпекових та політичних відносин між країнами.

Як повідомлялося раніше, Президент Молдови Мая Санду планувала відвідати Україну у січні з першим офіційним візитом як глава держави.

Ще на цю тему