Цьогоріч прикордонники отримають ще десять гелікоптерів Airbus Н125 / Фото

10:00 04.01.2021

Цього року Держприкордонслужба очікує отримати ще десять гелікоптерів Airbus Н125, а рівно рік тому, 3 січня 2020 року, в Київ прилетіли два перші гвинтокрили Н125 від французької компанії Airbus Helicopter для ДПСУ.

Про це, як передає Укрінформ, повідомляє ДПСУ.

Як зауважив голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, нові гелікоптери у 4-5 разів більш економічні у порівнянні з Мі-8, які є на озброєнні відомства.

Упродовж року в Держприкордонслужбі нові гвинтокрили підтвердили свою ефективність та економічність і налітали майже 460 годин. У 2020-му їх здебільшого застосовували для навчання льотного та технічного складу. При цьому, навчання нерідко поєднувалося з повітряним моніторингом тієї чи іншої ділянки державного кордону.

Наразі у Держприкордонслужбі вже підготували 6 фахівців, які можуть пілотувати Airbus Н125, а також 64 механіки, які здатні забезпечувати належний технічний стан гвинтокрилів для їхньої ефективної експлуатації. У 2020 році для Н125 облаштували два ангари у Харківській області, по одному ангару в Сумській області та Києві. Тривають підготовчі роботи зі спорудження ангара у Чернігівській області.

Цьогорріч українське прикордонне відомство очікує отримати ще десять гелікоптерів Airbus Н125. Планується, що ці машини уже прибудуть з необхідним оптико-електронним обладнанням для моніторингу державного кордону та виключної (морської) економічної зони нашої держави.

Зважаючи на перспективу розширення авіапарку, Держприкордонслужба запрошує пілотів, які мають бажання та спроможні охороняти український кордон на сучасних та надійних гвинтокрилах.

Як повідомлялось, у рамках виконання міжурядової угоди з Французькою Республікою та реалізації інвестиційного проекту МВС щодо створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту Держприкордонслужба України загалом очікує отримати 24 нових вертольоти Airbus Helicopter Н125.


Фото з сайту Укрінформ

Ще на цю тему