Попередня сума позову Енергоатому до РФ за втрату активів в Криму становить $100 млн

12:40 30.12.2020

Попередня сума позову державного підприємства НАЕК «Енергоатом» до РФ за втрату активів в окупованому Криму становить 100 млн дол. 

Точна сума стане відома через півроку. Про це повідомив в.о. президента Енергоатому Петро Котін в інтерв’ю виданню LIGA.net, пише Центр журналістських розслідувань.

За його словами, сума позову до Росії в 100 млн дол. є попередньою.

«У нас в Криму залишилася Донузлавська ВЕС. Точна сума позову буде визначена після роботи юристів і не раніше, ніж через півроку», – сказав Котін.

Раніше з подібними позовами проти РФ до міжнародного арбітражу серед українських держкомпаній зверталися Ощадбанк, «Нафтогаз України» і НЕК «Укренерго».

18 грудня 2020 року Енергоатом повідомив, що розпочинає в міжнародному арбітражі процес проти РФ за активи, втрачені в окупованому Криму. Основним об’єктом спору є ДП «Донузлавська вітрова електростанція», в яку входять три вітроелектростанції (ВЕС), найбільша з яких розташована в Сакському районі півострова. Інтереси Енергоатому представлятиме американська юридична компанія Shearman & Sterling – одна з найбільших в світі адвокатських контор, яка представляє, зокрема, Литву в суперечці з російським Газпромом
 

Ще на цю тему