Українські десантники відпрацювали стрибки з парашутом у повному спорядженні / Фото

12:40 30.12.2020

Військовослужбовці десантних підрозділів Збройних сил України провели чергове тренування в районі проведення операції Об'єднаних сил в рамках планової програми стрибків із парашутом. 

Бійці відпрацювали десантування з вертольота зі зброєю і спорядженням, повідомив пресцентр штабу ООС у вівторок, 29 грудня, пише ZN.UA.

Військовослужбовці десантувалися з борту вертольота Мі-8 армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ. Серед десантників були новачки, для яких стрибок з парашутом з висоти 800 метрів був першим за час служби. Досвідченіші бійці десантувалися зі 600 метрів зі зброєю й у повному спорядженні. У десантному рюкзаку в кожного були засоби індивідуального захисту, запас води тощо.

Стрибками керували досвідчені інструктори.

Кожен десантник протягом року здійснює як мінімум п'ять стрибків із парашутом зі зброєю та спорядженням.

Тренери мають домогтися того, щоб водолази подолали психологічний бар'єр і адаптувалися до водного середовища, навчилися правильно дихати під водою і контролювати своє дихання в екстремальних умовах, збирати і перевіряти спорядження. Курс також включає медичну підготовку, зокрема реанімаційні заходи.

За початковим етапом йдуть практика та іспити, а також проходження перешкод під водою в повному спорядженні і стрес-тести.


Фото з сайту ZN.UA

Теми:

Ще на цю тему