Росія відновила в Арктиці радянську лабораторію для випробувань зброї

11:45 28.12.2020

Росія знову відкрила лабораторію радянських часів для випробування зброї в екстремальних арктичних умовах.

Про це заявила військово-промислова компанія, яка буде керувати цим об'єктом, на тлі прагнення Кремля посилити свою оборону в цьому багатому ресурсами регіоні, передає ZN,UA з посиланням на Reuters.

Президент Владімір Путін рекламував Арктику як життєво важливий регіон для інтересів Росії, оскільки зміна клімату робить її більш доступною для нарощування військової інфраструктури і підштовхуючи до збільшення обсягів вантажів, що відправляються по Північному морському шляху через його північний фланг.

Центральний науково-дослідний інститут точного машинобудування, який виробляє зброю для російських військових, заявив, що він відновив випробувальні камери для моделювання екстремальних умов. Камери були закриті після розпаду Радянського Союзу в 1991 році.

До змодельованих умов відносяться екстремальна спека, холодна і волога погода.

Фінансування технічного обслуговування випробувальних камер припинилося на початку 1990-х років, і вони прийшли в аварійний стан.

«Сертифікація була заключним технічним етапом у відновленні унікальної технології випробувань, яка була втрачена після розпаду Радянського Союзу і належала тільки нашому інституту», - йдеться в заяві співробітника центру Сергія Карасьова.

Тепер на об'єкті можна проводити випробування стрілецької зброї, а також спеціальних гранатометів і стрілецької зброї при температурі від мінус 60 до плюс 60 градусів за Цельсієм, повідомив виробник зброї Центральний науково-дослідний інститут точного машинобудування (ЦНИИТОЧМАШ).
 

Ще на цю тему