Трамп заветував оборонний бюджет із санкціями проти Nord Stream

10:45 24.12.2020

Президент США застосував право вето до законопроєкту про асигнування на національну оборону, який містить, зокрема санкції проти газопроводу Nord Stream 2.

Як пише Укрінформ, про це повідомляє АР.

«Президент Дональд Трамп у середу заветував закон із річним бюджетом на оборону»,- зазначається в повідомленні.

Рішення Трампа було очікуваним, оскільки він неодноразово заявляв про намір заблокувати цей законопроєкт. Чинний глава Білого дому, зокрема, домагався включення в нього дозволу засуджувати соціальні мережі за редагування або видалення дописів користувачів. Він також виступав проти перейменування військових баз, названих на честь героїв-конфедератів.

Глава Білого дому мусив прийняти рішення щодо оборонного бюджету в відведений термін, який завершувався в середу, 23 грудня.

Раніше повідомлялось, що законопроєкт NDAA-2021 отримав більше двох третин голосів у кожній палаті Конгресу. Це означає, що законодавці здатні здолати вето президента. Вони вже заявили про готовність зібратися на екстрену сесію між Різдвом і Новим роком, аби знову проголосувати за оборонний бюджет-2021. Імовірно, голосування в Палаті представників відбудеться 28 грудня, у Сенаті - 29 грудня.

Проєкт закону NDAA-2021 передбачає виділення Україні $250 млн оборонної допомоги, в тому числі $75 млн на системи летального озброєння.

Крім того, документ містить розширені санкції проти російського проєкту газопроводу Nord Stream 2, а також компаній та підрядників, які долучатимуться до його будівництва, сертифікації та страхування. Також передбачається перелік заходів для запобігання агресії РФ та санкції проти Туреччини за закупівлю нею російських систем ППО С-400 .
 

Ще на цю тему