РФ створила новий комплекс моніторингу надводної обстановки навколо окупованого Криму / Фото

19:15 22.12.2020

Російська Федерація створила новий комплекс моніторингу надводної обстановки навколо окупованого Криму, цей комплекс має назву «Стратегия».

Розробником комплексу став російський науково-дослідний інститут дального радіозв’язку (НИИДАР).

Про це йдеться в публікації російського порталу «Новости ВПК», пише Defence Express.

Окупанти заявляють, що створити комплекс «Стратегия» їх спонукали регулярні візити кораблів НАТО в Чорне море.

Сам комплекс моніторингу «Стратегия», за словами росіян, використовує «супутникові та наземні автоматичні інформаційні системи, дані радіолокаційних станцій, внутрішні канали передачі об'єктової інформації флоту». Також «Стратегия» отримує інформацію від загоризонтних радарів, що здатні виявляти надводні об’єкти на відстані в декілька сотень кілометрів.

Стверджується, що «Стратегия» здатна автоматично обробляти дані про належність кораблів, що зайшли в Чорне море із Середземного моря. При цьому комплекс начебто може визначати параметри об’єктів, здатний аналізувати і оцінювати «аномальні зміни оперативної обстановки».

Ще одна заявлена особливість «Стратегії» - вона має можливість двосторонньої взаємодії та обміну даними з технічними засобами, комплексами і системами, від яких власне й отримує інформацію.

Як раніше писав Defence Express, РФ таємно формує нову загрозу «з-під води», готує підводний плацдарм для тотального контролю за Чорним морем. Зокрема, здійснюється розробка ешелонованої системи висвітлення надводної та підводної обстановки з розробкою та впровадженням новітніх гідроакустичних систем.

Зони покриття акваторії Азово-Чорноморському регіону гідроакустичними станціями РФ

Водночас, країни НАТО хочуть бачити, де і як Росія глушить GPS. І таку змогу країнам альянсу надасть програма по розробці системи REACT.
 

Ще на цю тему