«Уряд» Криму компенсує 50% витрат на виноградники російської компанії, яка незаконно купила «Масандру»

08:45 22.12.2020

«Eряд» Криму компенсує 50% витрат на виноградники і сади компанії «Южный проект», яка належить банку «Росія», і 14 грудня купила за 5,327 мільярда рублів на незаконно організованому окупантами аукціоні АТ «ПАТ «Массандра», створене на базі вкраденого у України НВАО «Масандра.

Про це «глава Криму» Сергій Аксенов написав у Facebook, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За його словами, «уряд» «компенсує інвестору» практично 50% на витрати, пов’язані із закладенням виноградників і садів, з федерального бюджету.

«Для виноробних підприємств, санаторіїв і т.д. набагато ефективніше, з точки зору залучення приватних інвестицій і подальшого їх розвитку, пройти через приватизацію, як це сталося з виноробним комбінатом «Массандра». Радий, що власником став великий гравець, відомий на ринку і який має необхідний фінансовий продукт, а також високу компетенцію.

При цьому, незважаючи на те, що саме підприємство було продано, вся земля залишилася в республіканській власності. Це дуже важливий момент, оскільки власник буде орендувати дану землю і паралельно з цим у республіки залишається повний контроль за правами, яких слід дотримуватися щодо трудового колективу. Ми домовилися, що ніхто із співробітників підприємства не буде звільнений, а кількість працюючих збільшиться. У свою чергу, Уряд республіки компенсує інвестору практично 50% на витрати, пов’язані із закладенням виноградників і садів на території Республіки Крим. В першу чергу, за підтримки федерального бюджету. Передбачається, що найближчим часом власник представить план розвитку підприємства», – написав Аксенов.

Раніше повідомлялось, що 14 грудня 2020 року компанія «Южный проект», яка належить банку «Россия», купила за 5,327 мільярда рублів на незаконно організованому окупантами аукціоні АТ «ПАТ «Масандра», створене на базі вкраденого у України НВАО «Масандра». Три роки тому ця ж компанія купила за 1,5 млрд рублів вкрадений у України завод шампанських вин «Новий Світ».

В МЗС заявили, що продаж в окупованому Криму дочірній структурі банку «Россия» вкраденого у України НВАО «Масандра» є юридично нікчемним рішенням, яке порушує міжнародне гуманітарне право (МГП). Росія, як держава-окупант нестиме за нього відповідальність.
 

Ще на цю тему