«Завжди на боці кримських татар» - турецьки міністири зустрілися з представниками кримськотатарського народу

19:45 18.12.2020

Міністр оборони Туреччини та голова МЗС Туреччини, Хулусі Акар і Мевлют Чавушоглу, під час візиту до Києва провели зустріч з представниками кримськотатарського народу.

В зустрічі брали участь лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чійгоз і нардеп Рустем Умєров, пише QHA.

За словами Умєрова, кримськотатарські народні депутати подякували Туреччині за допомогу в питанні звільнення українських політв’язнів та висловили сподівання на подальше сприяння турецької сторони у питанні звільнення усіх незаконно утримуваних Росією українських громадян.

Сторони також обговорили стан низки проєктів, зокрема, будівництва однієї тисячі квартир для кримськотатарських переселенців, соборної мечеті у Києві та культурних центрів в Україні за підтримки Анкари.

Рустем Умєров поінформував міністрів про створення і плани діяльності міжфракційного об’єднання «Кримська платформа» у Верховній Раді, у фокусі якого є також створення міжпарламентської асамблеї з питань Криму.

У свою чергу голова МЗС Туреччини Чавушоглу зазначив, що Анкара не визнає незаконну окупацію Криму та завжди буде на боці кримських татар.

Нагадаємо, 3 грудня відбувся визіт голови МЗС України Дмитра Кулеби в Туреччину. Під час зустрічі з кримськотатарською громадою в Анкарі Кулеба представив «Кримську платформу» як інструмент для вирішення питання Криму в пріоритеті міжнародної політики.

Ще на цю тему