Крим, Донбас і економіка: Зеленський назвав послам головні завдання

15:15 17.12.2020

Президент Володимир Зеленський на відеоконференції керівників закордонних дипломатичних установ України озвучив, які питання повинні стати пріоритетними в їхній роботі.

Про це повідомляє кореспондент Європейська правда

Основним завдання послів Зеленський назвав «працювати так, щоб Україна завжди була на порядку денному наших міжнародних партнерів».

«Основний зовнішньополітичний пріоритет - встановлення миру, відновлення суверенітету, територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів», – додав він.

Зеленський сказав, що посли повинні у кожній країні ставити питання відновлення територіальної цілісності України, повернення Донбасу та Криму. 

Пріоритетом залишається подальше продовження санкцій проти Росії і робота над притягненням Росії до юридичної відповідальності за порушення міжнародного права, підкреслив глава держави.

«Увесь цей комплекс завдань - не лише завдання для послів у Берліні та Парижі. Це завдання практично для кожного посла», – сказав Зеленський. 

Він нагадав про ініціативу Кримської платформи, яку, за його словами, підтримали партнери в Європі та Північній Америці.

«Закликаю активно працювати над залученням до неї країн з інших регіонів», – зазначив президент. 

Він також закликав послів активніше працювати над забезпеченням України вакциною від коронавірусу та просуванням економічних інтересів. 

Зокрема, Зеленський сказав, що планує звільняти послів, які провалюють економічний напрямок.