В українському міністерстві побоюються екологічної катастрофи в Криму

16:15 16.12.2020

Міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України Роман Абрамовський упевнений, що екологічна ситуація в Криму погіршуватиметься, і це може призвести до катастрофи.

Про це він сказав у коментарі Апостроф TV, пише Крим.Реалії.

«Площа поверхні водойм зменшилася приблизно на 10% за минулий рік. Кліматичні зміни в Криму, як сніжний ком, тільки поглиблюватимуться і поширюватимуться, тому там можлива екологічна катастрофа і недоброякісні техногенні явища, які були, в тому числі на «Кримському Титані», – сказав Абрамовський.

Він стверджує, що «проходять зустрічі широкої робочої групи з питань порушення природоохоронного законодавства на території анексованого Криму».

«Ми також визначаємо і фокусуємося вже на наявних проблемах. Потім це буде використовуватися на зустрічах у «нормандської форматі», або в будь-якому іншому», – підкреслив Абромовський.

Раніше в Міністерстві екології та природних ресурсів України визнали, що не аналізують, як дії Росії впливають на екологію Криму. У відомстві зазначили, що із захопленням півострова втрачена матеріально-технічна база і дані, зібрані місцевими науково-дослідними центрами. З огляду на це, поточний аналіз ситуації з екологією на півострові ґрунтуватиметься на даних 2013 року року. У Прокуратурі АРК висловили невдоволення цим.

Водночас у Мінекології України зазначили, що хочуть прив'язати екологічні збитки в Криму до воєнних злочинів.

У Прокуратурі АРК і Севастополя також повідомили про створення робочої групи з моніторингу екологічної ситуації Криму.
 

Ще на цю тему