США заявили про підтримку України в рамках оборонного пакету допомоги

08:15 11.12.2020

Сполучені Штати Америки (США) підтвердили підтримку України в рамках оборонного пакету допомоги. У той же час Києву треба продовжувати реформи в сфері оборони.

Про це повідомляє сайт президента за підсумками зустрічі заступник голови Офісу Романа Машовця з тимчасовим повіреним у справах США в Україні Крістіною Квін, передає РБК-Україна.

На зустрічі мова йшла про співпрацю у сфері безпеки, оборони, військово-економічній та військово-технічній сферах.

Машовець заявив про необхідність розширювати співпрацю для зміцнення обороноздатності України. Зі свого боку Крістіна Квін підтвердила незмінність підтримки України з боку США, зокрема в рамках американського пакету допомоги сектору національної безпеки і оборони.

Також вона зазначила, що Україні важливо продовжувати оборонні реформи, щоб військова допомога від США була максимально ефективною. Учасники зустрічі домовилися розвивати двосторонню базу договорів з питань нацбезпеки і оборони.

Нагадаємо, члени Палати представників Конгресу США 8 грудня більшістю голосів підтримали законопроект про оборонний бюджет на фінансовий 2021 рік. До законопроекту серед іншого також увійшла військова допомога Україні.

Як повідомлялося раніше, обраний президент США Джозеф Байден представив кандидата на пост глави Міністерства оборони країни. На цю посаду він висунув відставного генерала Ллойда Остіна.

Ще на цю тему