Румунія занепокоєна значною кількістю зброї поблизу лінії зіткнення на Донбасі

20:50 03.12.2020

Наявність значної кількості озброєння та військ поблизу лінії зіткнення на Донбасі, попри домовленість про припинення вогню, викликає занепокоєння.

Про це заявив в четвер під час 27-ї міністерської ради Організації з безпеки та співробітництва в Європі глава МЗС Румунії Богдан Ауреску, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Конфлікт в Україні продовжує бути викликом для ОБСЄ і країн-партнерів. Ми стурбовані наявністю великих обсягів озброєння та військ, розташованих поблизу лінії зіткнення, попри домовленість про припинення вогню», – заявив Ауреску.

Він наголосив, що Румунія підтримує зусилля, що мають на меті досягнути стійке політичне вирішення конфлікту з врахуванням поваги до суверенітету і територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах.

Румунський міністр також підкреслив, що Бухарест підтримує мирне вирішення конфлікту в Молдові у форматі «5+2»(Придністров’я, Молдова, Україна, ОБСЄ, Росія + США, ЄС), що спиратиметься на повагу до територіальної цілісності Молдови.

Ауреску зазначив, що Румунія підтримує нещодавнє обрання президентом Молдови Маї Санду. Він назвав її обрання «перемогою демократії».

Ще на цю тему