Суд в Армянську оголосив перерву в «справі Джемілєва» – адвокат

17:01 03.12.2020

Армянський міський суд оголосив перерву в справі національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва, якого судять у Криму заочно.

Перерву оголосили до 4 грудня у зв'язку з неявкою свідка Ервіна Ібрагімова, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

На останньому засіданні суддя Венера Ісроїлова ухвалила «забезпечити примусовий привід Ервіна Ібрагімова».

«Сьогодні в суд надійшов рапорт з федеральної служби судових приставів Бахчисарая, в якому вони повідомляють, що відвідали його будинок (Ервіна Ібрагімова – КР), і його батько повідомив, що Ервіна викрали в 2016 році люди у формі співробітників ДПС. Тому в суд був представлений рапорт. Я клопотав про те, щоб суд зробив судовий запит у той слідчий орган, у провадженні якого перебуває справа про викрадення Ервіна Ібрагімова, щоб знати, на якому етапі зараз перебуває ця справа», – розповів адвокат Мустафи Джемілєва Микола Полозов.

За його словами, також не відбувся допит двох інших свідків обвинувачення за допомогою відеоконференцзв'язку.

«Допит інших свідків не відбувся через те, що цей свідок проходить службу в Забайкальському краї, і суд не врахував різницю в часі, і на призначений час допиту в Армянському міському суді – в Забайкальському краї суд вже припиняє роботу. Інший свідок Омарова телефонувала в суд і сказала, що вона несе службу і ця служба безперервна, тому вийти найближчим часом в судове засідання вона не зможе», – додав адвокат.

Він зазначив, що у зв'язку з тим, що держобвинувач не захотіла змінити порядок подання доказів і наполягала саме на допиті свідків обвинувачення, суд ухвалив рішення відкласти судове засідання до 4 грудня.

Ще на цю тему