В уряді України привітали наміри НАТО пожвавити політику «відкритих дверей»

08:30 03.12.2020

Віцепрем’єрка України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина привітала наміри НАТО пожвавити політику «відкритих дверей», що збільшує шанси України на членство в Альянсі.

Як пише Європейська правда, про це вона заявила на тлі обговорення союзниками плану розвитку Альянсу на найближчі 10 років, у тому числі відносини з Україною.

«Ми вітаємо заклики пожвавити політику «відкритих дверей, посилити партнерство з Україною та допомогти нам досягти критеріїв, необхідних для членства», – заявила Ольга Стефанішина.

Вона додала, що Україна і зараз робить свій внесок у трансатлантичну безпеку та готова зробити більше, розширюючи співпрацю із союзниками.

Нагадаємо, напередодні вийшла доповідь спеціальної експертної групи про майбутнє Альянсу до 2030 року. У ній зазначають, що НАТО має прагнути до розширення і зміцнення партнерських відносин з Україною і Грузією та активізувати свою політику «відкритих дверей».

Спираючись на цей документ та обговорення міністрів закордонних справ, яке триває цими днями в Брюсселі, генсек НАТО Єнс Столтенберг винесе на обговорення лідерів країн Альянсу свої пропозиції щодо так званого процесу НАТО-2030. 

Ще на цю тему