Військові США завершили ремонт пірсу на військово-морській базі ВМСУ

19:45 02.12.2020

Військові будівельники зі США завершили ремонт пірсу в Очакові на військово-морській базі ВМС ЗС України.

За інформацією Командування ВМФ США в Африці та Європі роботи були завершені достроково, про це повідомляє Український мілітарний портал.

Роботи з американського боку були проведені дайверами з 133 Військово-морського мобільного будівельного батальйону ВМФ США.

Роботи проводилися військовими водолазами зі США з кінця вересня 2020 року за підтримки Військово-Морських Сил ЗСУ.

Вони забезпечили нас майже 20 000 галонами свіжої води, краном та навантажувачем, а також надали човен для проведення технічних робіт, – розказав про допомогу старшина першого класу Раян Адамс ВМФ США, Спеціаліст з монтажу металоконструкцій

Технологія за якою був проведений ремонт унікальна та потребувала неабияких навичок у військових водолазів зі США, проте вони впорались із поставленим завданням з відновленням пірсу.

Проєктом передбачалось ремонт 12 бетонних перекриттів, що опираються на бетонні або дерев’яні сваї, розташовані у грунті, водолази зі США здійснили укріплення опор під водою, що було важливим для забезпечення стійкої основи.

Українські Збройні Сили надзвичайно підтримали і були вдячні за наш внесок у збільшення тривалості життя їхнього об’єкта, – сказав Адамс.

Спочатку команда дайверів зі США склала карту морського дна та дослідила об’єкт під водою для створення плану робіт.

Наступним проєктом США по покращенню інфраструктури військово-морської бази в Очакові стане будівництво нового пірсу для ВМС ЗС України.

Минулого року військові будівельники зі США вже звели та передали в експлуатацію на військово-морській базі ВМС ЗС України в Очакові будівлю оперативного центру та ангар для обслуговування катерів.

Ще на цю тему