Кулеба звернув увагу членів ОЧЕС на проблеми з безпекою в Чорноморському регіоні через анексію Криму

20:16 27.11.2020

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернув увагу Ради міністрів закордонних справ держав-членів Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) на анексію Криму і проблеми з безпекою в Чорноморському регіоні, що «є прямим наслідком деструктивної політики РФ, яка порушує норми та принципи міжнародного права».

«У своєму виступі не можу не звернути увагу на слона в кімнаті. Він тут, прямо на карті Чорного моря. Це Крим. І Крим – це Україна. Я б міг сьогодні говорити про наш півострів у контексті туризму, якби не незаконна російська окупація. Однак сьогодні ми повинні говорити про нього, на жаль, у контексті безпеки», – цитують Кулебу в пресслужбі українського МЗС.

Раніше Дмитро Кулеба повідомив, що Україна виступає за будь-які формати посилення присутності НАТО в Чорноморському регіоні.

Президент України Володимир Зеленський 20 жовтня повідомив про початок будівництва двох військово-морських баз для ефективнішого захисту Чорноморського регіону.

У Кремлі у відповідь заявили, що мають намір «проаналізувати» заяву президента Зеленського про нові бази ВМС України.

Генасамблея ООН в грудні 2019 ухвалила резолюцію, що закликає Росію вивести свої війська з анексованого Криму і припинити тимчасову окупацію території України.

Ще на цю тему