В окупованому Криму фіксують ажіотаж на ємності для води

18:01 27.11.2020

Обсяги продажів пластикових ємностей для води в окупованому Криму зросли втричі. Це пов’язано з введенням обмежень подачі води у великих регіонах півострова.

Про це з посиланням на місцевого підприємця пише окупаційний Кримінформ, повідомляє QHA.

Як тільки почали вводити обмеження, у нас обсяги продажів істотно зросли, практично втричі. Найчастіше користувалися попитом ємності до 300 літрів — це квартирний варіант. А в приватні будинки найчастіше беруть ємності об’ємом від 800 літрів до куба, — розповідає підприємець Алім Умеров.

За його словами, більшу частину ємностей викупили автомийки і торгові центри. Ціни на свою продукцію, як запевняє Умеров, він не підвищував.

Важливо, щоб виробництво не простоювало і кількість клієнтів не зменшувалася. Придбати ємність на шість тисяч літрів зараз можна за 30 тисяч рублів (11 180 гривень), на чотири тисячі літрів — за 18 тисяч рублів (6 708 гривень). Кубові варіанти коштують більше шести тисяч (2 235 гривень), а маленькі діжки на 200-500 літрів — від двох до чотирьох тисяч рублів (від 745 гривень до 1 490 гривень), — повідомляє Умеров.

У компанії «КримХімПласт» також заявили про зростання попиту і обсягів виробництва пластикових ємностей для води. За їхніми даними, кримчани активно розкуповують всю наявну лінійку.

Нагадаємо, за серпень в окупованому Криму пересохли п’ять річок, біля русел яких розташовані військові сили держави-окупанта. З 2 вересня окупанти ввели другий етап обмежень: подача води знижена з 150 до 110 тисяч кубометрів на добу. На третьому етапі (з 7 вересня) подається до 70 тисяч кубометрів води.

Ще на цю тему