Декомунізація на Донбасі та в Криму після деокупації має бути такою самою, як і у всій Україні - заступник голови Мінреінтеграції Голованчук

18:15 25.11.2020

Заступник глави Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Голованчук вважає, що імплементація законодавства про декомунізацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму після деокупації має бути такою самою, як і у всій Україні.

«Якщо ми говоримо про декомунізацію, то підхід не може відрізнятися для Донецької, Луганської областей і Криму. Є закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», там чітко визначено алгоритми, вимоги і процедури. Тому я у жодному разі не виділяла би, щоб не говорили, що є вся Україна, а є Донецька, Луганська область і Крим», – сказала Голованчук в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, голова Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Антон Дробович вважає, що імплементація законодавства про декомунізацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму після деокупації повинна мати перехідний режим.