«Шлях у нікуди»: дослідник пояснив безперспективність буріння нових свердловин у Криму

14:30 23.11.2020

Спеціаліст з геоінформаційних систем Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку, кримчанин Сергій Гапон вважає, що Криму потрібно змінити ставлення до водних ресурсів, не зосереджуватися тільки на бурінні нових свердловин. На його думку, це лише тимчасове вирішення проблеми.

Про це він сказав у коментарі Крим.Реалії.​

«Я думаю, що найближчим часом робитимуть ставку на нові свердловини. Це, звичайно ж, шлях у нікуди. Свердловини вирішать проблему зовсім на невеликий період часу. Це період, що обчислюється місяцями, в деяких випадках – роками. Свердловин ставатиме все менше й менше. Нові свердловини проблему жоодним чином на довгу перспективу не вирішать», – вважає кримчанин Сергій Гапон.

Російський віце-прем'єр Марат Хуснуллін зізнався, що Москва керується ще радянськими даними про підземні запаси води в Криму. Нові цифри обіцяють назвати наприкінці року, коли закінчать бурити нові свердловини для потреб Сімферополя.

За його даними, «Росгеологія» планує до кінця року пробурити на півострові 30 свердловин. При цьому 22 з них, як стверджує Хуснуллін, вже почнуть подавати воду в мережі водопостачання.

При цьому Хуснуллін пояснив дефіцит води на півострові «крадіжкою» кримчан.

Ще на цю тему