Ердоган закликав G-20 збільшити витрати на гуманітарну допомогу

11:30 23.11.2020

Країни світу повинні збільшити фінансові витрати на гуманітарну допомогу для жителів регіонів планети, які страждають від бойових дій.

Про це у неділю під час саміту G-20 заявив президент Туреччини Реджеп Ердоган, повідомляє Anadolu, передає УНН.

Ердоган зазначив, що Туреччина вже шостий рік зберігає за собою статус країни, яка прийняла найбільшу кількість біженців у світі, та привернув увагу до загрози тероризму.

«Наша країна докладає зусиль для усунення загрози тероризму, запобігання конфліктам та забезпечення стабільності. Незважаючи на відмову ряду держав від співпраці з Туреччиною в боротьбі з проявами тероризму, Анкара власними силами схопила і депортувала в свої країни до 9 тисяч іноземних найманців-терористів», — сказав Ердоган.

Він заявив, що Туреччина підтримує «справедливість і свободу» в Сирії, Лівії, в східній частині Середземного моря, Іраку, Палестині, в Нагірному Карабасі.

«Глобальні економічні відносини, де на перше місце ставляться амбіції, панування, несправедливість і жага наживи, не в силах захистити ні людей, ні природу», — додав президент Туреччини.

Як повідомлялося раніше, лідери 20 країн з найбільшими економіками світу схвалили план заморожування виплат офіційних боргів найбіднішими країнами до середини 2021 року.

Ще на цю тему