Представництво президента в АРК: «Упевнені, що пройдемося з українськими прапорами Сімферополем»

09:30 23.11.2020

У Представництві Президента України в Автономній Республіці Крим привітали українців із сьомою річницею початку Революції гідності та висловили впевненість у тому, що боротьба за суверенну незалежну Україну завершиться перемогою.

«Команда Представництва президента України в АР Крим вітає всіх українців із цією видатною датою. Ми впевнені, що боротьба за суверенну незалежну європейську Україну завершиться перемогою, і ми, як і в 2013 році, пройдемося ходою з українськими прапорами вулицями Сімферополя. Пам'ятаємо тих, хто заплатив життям за нашу свободу», – йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці Представництва в Facebook.

21 листопада 2013 року в Україні почався Євромайдан. Він став відповіддю на рішення влади зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Протести набули більших масштабів після розгону 30 листопада і тривали до лютого 2014 року. Силовики кілька разів намагалися розігнати протестувальників.

За даними української прокуратури, всього під час Революції гідності постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 із них загинули – більшість у лютому 2014 року.

Згодом загиблих учасників акцій протесту стали називати Небесною сотнею.

За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року за виконання службових обов'язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

Ще на цю тему