ВМС України отримали партію відновлених морських мін / Фото

13:45 20.11.2020

Військово-морські сили України отримали від приватного підприємства відремонтовані якірні та протидесантні міни.

Приватна компанія «Технокластер», що входить до складу ТОВ «Науково-виробнича корпорація «Клівер» передали представникам Міноборони партію відновлених корабельних мін (так звані «малі якірні» та «контактні протидесантні» варіанти виробів), пише Defense Express.

Відзначається, що замовлення Військово-морських сил було виконано приватним підприємством достроково.

Варто додати, що окрім виконання поточних державних контрактів з відновлення морського озброєння (мін та торпед, що стоять на озброєнні ВМСУ), на НВК «Клівер», за попередньою домовленістю з Командуванням ВМС ЗС України, також проводять роботи з вивчення можливості модернізації морських авіаційних та універсальних донних мін типу АМД та УДМ.

Також компанія працює над відновленням та модернізацією низки гідроакустичних станцій та створенням оптико-електронних систем оперативно-тактичного призначення й комплексів для підготовки операторів гідроакустичних засобів.

Зокрема один таких спеціальних автоматизованих комплексів для навчального класу підготовки операторів гідроакустичних засобів (для освоєння роботи гідроакустичної станції МГК-345 «Бронза» та підкильної гідроакустичної станції МГК-335 «Платина») минулого року отримав 198-й навчальний центр ВМС України.

Фото з сайту Defense Express
 

Ще на цю тему