Кориневич на форумі ООН закликав збільшити санкційний тиск на Росію через Крим

19:01 19.11.2020

Представник президента України в АРК Антон Кориневич закликав збільшити санкційний тиск на Росію через ситуацію з порушенням прав людини в Криму.

Про це він сказав під час 13-ї віртуальної сесії форуму ООН з питань меншин у Женеві 19 листопада, повідомляє Крим.Реалії.

За даними відомства, Кориневич розповів, що російські медіа в Криму використовують мову ворожнечі щодо кримських татар, етнічних українців і релігійних меншин.

«Агресивна політика Кремля спрямована на розпалювання ворожнечі на етнічному та релігійному ґрунті. Для припинення порушень прав людини в Криму, звичайно, потрібно деокупувати територію і повернути під контроль України. А для цього потрібно, в тому числі, зберігати і посилювати санкційний тиск на Російську Федерацію та сприяти доступу міжнародних моніторингових механізмів на тимчасово окуповану територію Кримського півострова», – зазначив під час виступу Антон Кориневич.

1 жовтня Рада ЄС ухвалила рішення про доповнення переліку індивідуальних санкцій щодо осіб і організацій, які підривають цілісність та суверенітет України, двома фізичними та чотирма юридичними особами, причетними до будівництва Керченського мосту.

До оновленого санкційного списку увійшли ті самі особи і компанії, які вказані вище – в швейцарському переліку.

Раніше президент Росії Володимир Путін назвав «маячнею» запровадження західними країнами санкцій за анексію Криму.

Ще на цю тему