Румунія закликає НАТО збільшити присутність у Чорному морі через мілітаризацію РФ, - глава МЗС Ауреску

11:01 18.11.2020

НАТО має збільшити свою присутність у Чорному морі, включаючи можливості з моніторингу та спостереження, оскільки Росія нарощує свої військові потужності в незаконно анексованому Криму та Чорноморському регіоні загалом.

Про це заявив у вівторок міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску під час онлайн-конференції «The Road to Warsaw Security Forum», повідомляє Цензор.Нет із посиланням на Укрінформ.

«Все ще потрібно багато що зробити з метою забезпечення кращого стримування, і тому ми виступаємо за більшу присутність союзників на півдні східного флангу НАТО. Потрібен більший моніторинг та спостереження того, що відбувається на морі. Оскільки Росія нарощує свої військові потужності у Криму та Чорноморському регіоні загалом», –заявив він.

Окремо румунський міністр вказав на очікування того, що нова адміністрація президента США Джозефа Байдена приділятиме більшу увагу регіону та Росії.

«У мене є позитивні відчуття щодо цієї адміністрації. Я думаю, що увага, яка буде надаватися Росії та регіону, зростатиме», – сказав він у коментарі щодо очікувань від адміністрації Байдена.

Ще на цю тему