Еміне Джапарова взяла участь у Міністерській зустрічі зі сприяння свободі релігій та віросповідань

09:01 17.11.2020

Учасники заходу, який проходив у форматі відеоконференції, обмінялися думками щодо консолідації зусиль міжнародних організацій, урядових структур і громадянського суспільства для забезпечення свободи релігії та віросповідання на глобальному рівні.

У контексті вироблення спільних кроків, спрямованих на протидію проявам насильства на ґрунті релігійної нетерпимості, перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова привернула увагу до триваючих масштабних порушень права на свободу віросповідання на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та м.Севастополь і окремих районів Луганської та Донецької областей, а також навела конкретні факти протиправних дій з боку Росії.

«Вже сьомий рік поспіль російська окупаційна влада проводить репресивну дискримінаційну політику по відношенню до представників різних конфесій. Переслідування і утиски релігійних громад стали нормою на тимчасово окупованих Росією територіях України», – наголосила перша заступниця міністра.

У цьому зв’язку Еміне Джапарова зазначила, що питання релігійної свободи будуть у фокусі уваги міжнародного координаційного механізму – Кримської платформи, та запросила присутніх на конференції міністрів закордонних справ і представників іноземних країн високого рівня до участі у зазначеному форматі. 

Довідково: це вже третя Міністерська зустріч зі сприяння свободі релігій та віросповідань. Вона була організована МЗС Республіки Польща за підтримки Державного департаменту США. Першу зустріч було проведено у 2018 році у Вашингтоні за ініціативи Держдепу США.