Екскомандувач ВМС України назвав умову деокупації Криму

15:30 13.11.2020

Звільнення Криму від тимчасової російської окупації стане можливим тоді, коли дії України та всіх її партнерів будуть злагодженими і рішучими.

Про це заявив колишній командувач ВМС України Ігор Воронченко на Львівському безпековому форумі, пише Цензор.Нет.

Адмірал вважає, що наша країна досі не напрацювала чітку стратегію щодо повернення півострова.

«За шість з половиною років так і не створили її. Але я впевнений, що буде проведено аналіз для виявлення слабких сторін Російської Федерації. Без Криму «володаря в Кремлі» вже не буде. Без Криму не буде небезпеки (дій Росії. – Ред .) в Сирії, Північній Африці та на Близькому Сході», – зазначив Воронченко.

Крім того, він акцентував увагу на тому, що всі друзі України повинні відмовитися від розбіжностей у думках і притримуватися єдиної позиції щодо країни-агресора.

«То знімаємо санкції, то не знімаємо, то будуємо другий «Північний потік», то не будуємо». Росію повинні визнати агресором», – переконаний екскомандувач ВМС.

Також Воронченко пояснив, чим Крим насправді є для Росії. За його словами, півострів допомагає окупантам розширювати свій вплив в регіонах Чорного та Середземноморського морів.

«У них амбітні плани. Слава Богу, що в ці плани втрутилася пандемія і ресурсне забезпечення у них було на 49%. Але настане час, коли будуть побудовані чотири корвети, чотири МРК і шість патрульних катерів», – попередив Воронченко.

Він пояснив, що патрульні катери дозволять забезпечити Росії свою економічну зону в регіоні.

Що стосується корветів, то вони виконуватимуть функцію своєрідного «сирійського експресу».

Тим часом, ракетні кораблі необхідні агресорам для можливості завдати удару в будь-якій точці зазначених регіонів.

Підсумовуючи, Воронченко зробив висновок, що все перераховане підтверджує, що Росія намагається продовжити повзучу окупацію.

Ще на цю тему