Глава МЗС Росії вважає, що Захід «зриває злість», запроваджуючи санкції через анексію Криму

14:01 13.11.2020

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав Захід «ненадійним» і «недоговороздатним», вказуючи на події 2014 року, коли Росія анексувала Крим, на що західні країни відреагували запровадженням відповідних санкцій.

«Захід довів свою повну неспроможність домовлятися і ненадійність. Довів свою схильність до спокус розігрувати геополітичні ігри і ставити політику вище економіки, ігноруючи справедливий розвиток подій, що відбувалося в Криму після державного перевороту на Україні, коли російськомовні, росіяни відмовилися приймати його результати. Я вже говорив про це. Це було причиною оголошення Заходом санкцій», – наводять слова Лаврова з інтерв'ю на офіційному сайті МЗС Росії, повідомляють Крим.Реалії

«Багато прикладів, коли Захід просто зривав на нас злість за те, що сам допустив у своїй політиці грубі проколи, провали. Ми повинні до цього звикнути», – додав російський міністр.

Реакції представників західних країн, що запровадили і регулярно продовжують санкції проти Росії за анексію українського Криму, стосовно таких висловлювань Лаврова поки немає.

Цього тижня Представництво України в ЄС повідомило про те, що Комітет у закордонних справах Європейського парламенту схвалив доповідь ЄП щодо України, в якому містяться, в тому числі, наміри до збереження санкцій проти Росії та заклики до початку переговорів щодо деокупації Криму.

У Києві в травні 2021 року планують міжнародний саміт з деокупації Криму. Зацікавленість в участі висловили у низці країн, серед яких – Туреччина, США і країни Балтії, також Київ планує запросити за стіл переговорів Росію.

Ще на цю тему