Пасажиропотік на межі з Кримом у літній період зменшився вдесятеро і продовжує скорочуватися - Держприкордонслужба

13:13 13.11.2020

Пасажиропотік на адмінмежі з Кримом зменшився вдесятеро.

Про це повідомив прес-секретар Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов увечері 12 листопада в ефірі програми «Насправді: Крим» на телеканалі «Дім», передає Інтерфакс-Україна.

«Пасажиропотік щодня скорочується, нині загалом за добу через три КПВВ перетинає межу в обох напрямках близько 500 людей. Найбільше, близько 300 осіб в обох напрямках, перетинає межу через КПВВ «Каланчак», на «Чонгарі» – близько 200 людей за добу, найменше на «Чаплинці» - 10-15 громадян за добу», – зазначив він.

За його словами, нині пасажиропотік із півостровом порівняно з літнім періодом скоротився за рахунок того, що окупанти пропускають людей суто вибірково - лише тих, чиї близькі родичі проживають на території окупованого Криму.

«Ми не здійснюємо підрахунків, скільки людей прибувало саме для проходження з туристичною метою. Але, наприклад, порівняно з минулим роком пасажиропотік зменшився вдесятеро», – зазначив Шевцов.

Він також наголосив, що інформації про плани України закривати пропуск громадян до/з Криму через загрозу пандемії немає.

«Ми підтримуємо всі карантинні заходи, військовослужбовці несуть службу в масках і рукавичках, а всім громадянам, які потрапляють на КПВВ, ми здійснюємо температурний скринінг», – заявив Шевцов.

За його словами, на адмінмежі з окупованим Кримом наразі не зафіксовано жодного випадку захворювання на COVID-19 серед прикордонників.

Шевцов також зазначив, що в разі, якщо громадяни повертаються з території окупованого Криму на материк, незалежно від того, кримчани це чи ні, вони зобов'язані встановити мобільний застосунок «Дій вдома». Якщо мобільного телефону немає чи немає можливості підключити програму, їх направляють на обсервацію.

Ще на цю тему