BMW та Nissan на своїх навігаційних картах позначили Крим «російським»

18:15 11.11.2020

У навігаційних комплексах автомобілів BMW з'явилася можливість встановити карту, на якій окупований Крим є «частиною РФ».

Про це повідомила російська служба BBC, передає ATR.

Представники автовиробника зазначили, що компанія керується законами тих держав, де продаються автомобілі.

«BMW Group проводить постійну роботу з оновлення картографічних даних навігаційних систем, зокрема з урахуванням законодавства країни/регіону, де автомобіль купують або експлуатують. Однак є можливість змінити налаштування, увімкнені за замовчуванням, якщо клієнт забажає експлуатувати автомобіль в іншій юрисдикції», — заявили в компанії.

Територіальна приналежність Криму після окупації Росією півострова у 2014 році також змінилася на картах інших автовиробників.

Наприклад, на навігаційному порталі Nissan Крим позначений як «частина Росії», якщо заходити на сайт з російської IP-адреси. При цьому можна побачити, що приналежність Криму вказана не тільки при спробі знайти населені пункти через пошук, але й на самій карті. Якщо збільшити карту, то можна помітити, що кордон між Кримом і Україною позначений такою самою пунктирною лінією, як і всі міждержавні кордони.

При цьому користувачам з IP інших країн сайт Nissan Navigation Portal показує Крим українським.

Як повідомлялося раніше, компанія Apple відреагувала на вимоги РФ і стала позначати Крим частиною Росії у своїх додатках. Крим відображається як російська територія в Apple Maps і Weather, якщо переглядати їх з Росії. Однак програми не показують приналежність Криму до будь-якої країні, якщо користуватися ними за межами Російської Федерації.

Ще на цю тему