Росія блокує доступ на територію окупованого Криму для міжнародних організацій

19:00 10.11.2020

Росія продовжує блокувати будь-який доступ на територію окупованого Криму для міжнародних моніторингових та міжнародних гуманітарних організацій. 

Про це в ефірі UA:Крим заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко, передає УНН.

За словами Яременка, Україна усіляко сприяє організаціям, які направляють гуманітарні вантажі на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей України.

«Аналогічно ми могли б сприяти таким вантажам, які би йшли на територію окупованого Криму. Ми проводили відповідні консультації із нашими міжнародними партнерами. Вони готові. Більш того, вони навіть зверталися до країни-окупанта з пропозицією гуманітарної допомоги і обов’язковим доступом на територію окупованого півострова задля моніторингу ситуації. У відповідь вони отримали відмову. Росія продовжує блокувати будь-який доступ на територію окупованого Криму для міжнародних моніторингових та міжнародних гуманітарних організацій, а також не дозволяє резидентам Криму — громадянам України, виїхати на материкову частину України аби придбати ліки, яких дійсно не вистачає на окупованому півострові», — заявив Яременко.
 

Ще на цю тему