Прокуратура АРК оголосила підозри трьом учасникам «Самооборони Криму»

18:15 10.11.2020

Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозру трьом учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК.

«Прокуратура автономії спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополя повідомила про підозру трьом учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму» за ч. 2 ст. 260 КК України. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років», - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування встановило, що один із підозрюваних, починаючи з лютого 2014 року, був учасником НЗФ «Самооборона Криму».

Зокрема, під час мітингу на підтримку територіальної цілісності України 26 лютого 2014 року, разом з іншими «самооборонівцями», цей чоловік брав участь у затриманні проукраїнських активістів, а також захопленні будівлі ВР АРК, здійснював блокування та захоплення адмінбудівель у Сімферополі.

За інформацією правоохоронців, цей чоловік був пізніше нагороджений представниками окупаційної адміністрації медалями «За возвращение Крыма» та «За защиту Крыма».

Як уточнюється, ще двоє підозрюваних, українців, упродовж лютого-березня 2014 року здійснювали «контрольно-пропускний режим» на незаконно створеному блок-пості при в’їзді до Джанкоя АРК.

У відомстві зазначають, що підозрювані, погрожуючи застосуванням фізичної сили та вогнепальної зброї, здійснювали перевірки документів осіб та обшукували транспортні засоби, а також брали участь у затриманні українських громадян на території півострова.

Наразі цих трьох «самооборонівців» оголошено в розшук.

Як повідомляв Укрінформ, «Самооборона Криму» - незаконне збройне формування, яке з'явилося напередодні незаконної анексії півострова і допомагало російської окупації.

11 червня 2014 року підконтрольний Кремлю «парламент» півострову «узаконив» цю організацію, прийнявши відповідний закон.
 

Ще на цю тему