Шушу взяли практично в рукопашному бою

Азербайджан звільнив місто Шушу практично в рукопашному бою, без жодних дронів і сучасної техніки.

Про це повідомляють кореспонденти французького Le Monde, передає інформаційно-політичне агентство Вісник Кавказу, пише ATR.

«Кореспонденти французького Le Monde в Степанакерт/Ханкенді пишуть, що поранених з Шуші привозять в основному з кульовими і ножовими пораненнями. Навіть не автоматними або гвинтівковими пораненнями, а саме з пістолетними і ножовими. Це означає, що місто брали практично в ближньому рукопашному бою», — йдеться у повідомленні.

Шуша, що знаходиться на висоті від 1400 м до 1800 м над рівнем моря, розташована на скелі і вважається неприступною фортецею. Сили спецпідрозділів і підрозділів гірської піхоти ЗС Азербайджану в ніч з 3 на 4 листопада зайшовши в місто з боку села Карін та з боку «зеленки», що примикає до села Гярібалі, перебили чотири пости вірменських підрозділів та зайняли Стару Фортецю в самому місті і шушінську в'язницю. Відбивши кілька атак, спецназ почав з боями розширювати плацдарм в місті.

За містом кілька диверсійних груп ЗС Азербайджану взяли під вогневий контроль дорогу Ханкенді — Шуша. Азербайджанські підрозділи протрималися у місті дві доби.

До вечора 6 листопада до міста підійшли мотострілкові частини ЗС Азербайджану і в ніч на 7 листопада повністю вибили вірменські підрозділи з міста. Кілька спроб контратак вірменських ЗС ні до чого не призвели.

«Це дуже важлива перемога ЗС Азербайджану, яка показала всьому світу, що таке свята Земля Предків і як за неї потрібно воювати», — пише Вісник Кавзазу.

Ще на цю тему