Пропозиції Києва щодо Донбасу відрізняються від Мінських угод - Пєсков

15:45 05.11.2020

Підготовлені українською стороною пропозиції щодо врегулювання на Донбасі відрізняються від алгоритму Мінських домовленостей.

Про це сказав у четвер прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Під час спілкування з журналістами Пєскова запитали про ставлення Кремля до підготовленого українською стороною плану спільних кроків щодо Донбасу, а також пропозицій Києва про проведення зустрічі в «нормандському форматі» до кінця року.

«Наскільки я розумію, там йдеться про зовсім іншу субстанцію, яка не збігається зі змістом і послідовністю, зафіксованою в Мінських домовленостях. Я, на жаль, не володію інформацією, чи був цей план переданий російській стороні», - сказав Пєсков.

Пєскову поставили запитання, чи означає це відповідь «ні» на українські пропозиції з російської сторони.

«Я не знаю, чи отримала цей план російська сторона і чи був він уже вивчений, що, безумовно, необхідно, щоб сформулювати позицію», - сказав Пєсков.

Прес-секретарю також поставили запитання щодо можливості зустрічі глав держав у «нормандському форматі».

«Нового нічого не скажеш. Зустріч глав держав заради зустрічі відбуватися не може. Вона може і має відбуватися заради певного результату. Результат, щонайменше, має полягати в підбитті підсумків виконання раніше досягнутих домовленостей між главами держав та урядів. До раніше досягнутих домовленостей можна віднести домовленості, досягнуті два роки тому в Парижі. Якщо побіжно ознайомитися з доступним для публіки документом, то можна констатувати, що далеко не всі пункти були реалізовані станом на сьогодні», – сказав Пєсков.

Ще на цю тему