Командувачі ПС Туреччини та України домовилися про подальшу співпрацю

09:30 05.11.2020

Експлуатація безпілотних комплексів Bayraktar TB2, перспективи навчання українських фахівців у Турецькій Республіці, досвід бойових дій на Донбасі та багато інших питань, що становлять взаємний інтерес, обговорювали українська та турецька сторони в Командуванні Повітряних Сил.

Під час офіційного візиту турецької делегації на чолі з Командувачем ПС Турецької Республіки генералом армії Хасаном Кючюкакюзом українська сторона ознайомила колег зі структурою, сучасним станом і перспективою розвитку Повітряних Сил Збройних Сил України. Особливу увагу приділили досвіду участі українських ПС у бойових діях на Донбасі, а саме: застосуванню авіації, зенітно-ракетних комплексів та інших засобів у протидії агресивному сусіду, повідомляє АрміяInform.

Представники Туреччини зі свого боку поділилися досвідом експлуатації та застосування безпілотних систем, адже Туреччина як виробник і користувач має серйозні напрацювання у цьому напрямку.

Сторони домовилися про подальшу співпрацю, зокрема про навчання наших фахівців у Турецькій Республіці й поглиблення співпраці у безпілотній авіації.

— Хочу подякувати Командувачу ВПС Туреччини за цей візит. Це визнання нашого єдиного сумісного шляху, продовження політичної роботи наших президентів, — прокоментував командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Дроздов. — Для нас було важливо чітко намітити шляхи подальшої співпраці. Сподіваємося, що наступний 2021 рік стане ще більш плідним в українсько-турецькому співробітництві.