Джерело, що живило село в Білогірському районі Криму, повністю пересохло

17:15 02.11.2020

В окупованому Криму повністю пересох каптаж (споруда, що дозволяє збирати і виводити підземні води на поверхню – КР), що є основним джерелом водопостачання села Зеленогірське в Білогірському районі.

Про це сказав директор Сімферопольської філії підприємства «Вода Криму» Максим Новик 2 листопада на засіданні оперативного штабу з проблем водопостачання, пише Крим.Реалії.

«Щодо Зеленогірському Білогірського району – від сьогодні додатково додаємо туди техніку для підвезення води. Для цього села джерелом водопостачання є каптаж, який повністю пересох, там інших джерел водопостачання немає», – сказав Новик.

Минулого тижня підконтрольний Росії глава Криму Сергій Аксенов повідомив, що в селі Зеленогірське Білогірського району вже шість днів немає центрального водопостачання.

До цього повідомлялося, що в Білогірському районі Криму пересохла річка Танасу (права притока річки Біюк-Карасу).

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією в 2014 році, постачання води на півострів припинили.

Запаси води в Криму поповнюють із водосховищ природного стоку та підземних джерел. За заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові. Влада Криму регулярно закликає жителів півострова економити воду.
 

Ще на цю тему