Пашинян просить Путіна про підтримку у зв'язку з Карабахом

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян вранці 31 жовтня надіслав листа президентові Росії Володимиру Путіну і попросив його про підтримку в зв'язку з військовим конфліктом в Нагірному Карабасі.

Останні зіткнення в Карабасі в цьому листі названі «азербайджано-турецької військовою агресією проти Нагірного Карабаху», цитує листа МЗС Вірменії, повідомляє Радіо Свобода.

«З огляду на наближення бойових дій до кордону Вірменії, та факти посягань на територію Вірменії, які вже мали місце, прем'єр-міністр Республіки Вірменія звернувся до президента Російської Федерації за негайним проведенням консультацій з метою визначення виду і розміру допомоги, яку Російська Федерація може надати Республіці Вірменія для забезпечення її безпеки, ґрунтуючись на союзницьких відносин між Вірменією і Росією і статті 2 «Договору про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу» від 29 серпня 1997 року», – йдеться в повідомленні МЗС Вірменії.

МЗС Росії через кілька годин випустило заяву в зв'язку зі зверненням Пашиняна до Путіна. У ньому сказано, що підтримка буде надана, якщо бойові дії почнуться безпосередньо на території Вірменії.

«Відповідно до Договору Росія надасть Єревану всю необхідну допомогу, якщо зіткнення будуть перенесені безпосередньо на територію Вірменії», – йдеться в заяві на сайті російського зовнішньополітичного відомства.

Прессекретар ОДКБ Володимир Зайнетдінов повідомив російському новинному агентству «Інтерфаксу», що Єреван поки не звертався за допомогою в ОДКБ (Організація договору про колективну безпеку), куди входять Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Росія і Таджикистан.

Ще на цю тему