Голова КСУ заявляє, що не знав, як задекларувати кримську землю

13:15 30.10.2020

Голова Конституційного Суду Олександр Тупицький запевнив, що не вніс в декларацію земельну ділянку в Криму, бо не знав, як це зробити у зв’язку з окупацією Росією півострова, а анексії він не визнає.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чого я не вніс у реєстр? Я до цього часу не знаю, як це зробити», – сказав Тупицький.

За його словами, для того, аби внести земельну ділянку в декларацію, потрібні підтверджуючі документи, але «не було ніякого ні договору, ні дарування».

При цьому голова КС запевнив, що не визнає анексію Росією Криму.

«Я готовий відповідати, якщо десь помилки якісь я допустив, то я готовий їх виправляти. Ми ж живемо у цивілізованому світі. Якщо помилки, які порушують закон, то за них також треба нести відповідальність. Це аксіома», – сказав Тупицький

Він зазначив, що один з телеканалів звернуся до нього із запитом з цього приводу, він вирішив дати публічну відповідь, бо, за словами голови КС, події почали так розгортатися, що треба відповісти усім.

Як повідомлялося, ЗМІ нещодавно оприлюднили інформацію про те, Голова Конституційного Суду Тупицький у 2018 році став власником земельної ділянки у селищі Кореїз Автономної республіки Крим, оформивши договір купівлі-продажу за російським законодавством.

При цьому він не відобразив інформацію про землю у своїй декларації про майно та доходи.

Ще на цю тему