Джапарова поїхала до Брюсселя: працює над посиленням підтримки Кримської платформи

13:30 29.10.2020

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова розпочала свій візит до Брюсселя.

Джапарова зустрілася з керівником департаменту з питань Східної Європи та Центральної Азії Європейської служби зовнішніх дій Люком Девінєм - для посилення міжнародної підтримки Кримської платформи. Про це вона повідомила у своєму мікроблозі у Twitter, передає УНН.

«Посилюємо міжнародну підтримку у створенні Кримської платформи в Брюсселі. Розпочала свій візит із зустрічі з керівником Департаменту Європи і Центральної Азії Європейської служби зовнішніх дій Люком Девінєм. Вдячна ЄС за підтримку територіальної цілісності України та готовність розширювати співпрацю, адже Крим — це Україна», — написала Джапарова.

Раніше керівництво України оголосило про створення міжнародного майданчику, який опікуватиметься проблемами Криму — Кримської платформи. Кримська платформа має стати новим міжнародним форматом для підвищення ефективності та координації дій міжнародного співтовариства з деокупації Криму і захисту прав та інтересів кримчан.

Кримська платформа має працювати на кількох рівнях. Перший — найвищий політичний рівень, до якого долучаться глави іноземних держав. Другий — рівень глав МЗС та міністрів оборони. Третій — міжпарламентський рівень. І четвертий — рівень експертів.

Нагадаємо, Велика Британія підтримала запропоновану Україною концепцію міжнародної платформи з деокупації анексованого Росією Криму. Про це стало відомо в результаті зустрічі першої заступниці міністра закордонних справ України Еміне Джапарової з послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонз.
 

Ще на цю тему